Paradentose

Paradentose er en folkesygdom

Parodontitis –  i daglig tale kaldet parodontose eller paradentose – rammer ca. 40% af befolkningen. I særdeleshed personer over 40 år. Lidelsen starter som en betændelse med blødning fra tandkødet og fordybede tandkøds-lommer. Stoppes betændelsen ikke, breder den sig til den knogle, tænderne er fastgjort til, hvorved denne trækker sig tilbage. Til sidst vil tænderne løsnes og falde ud.

Paradentose tilstanden opdages oftest af tandlægen eller tandplejeren ved de regelmæssige undersøgelser. Vi vil derefter tilbyde dig en paradentosebehandling, der tilpasses til dit behov, og vi vil rådgive dig om din daglige tandpleje.

 

tand implantat
tandlægeklinik

Grundig og kompetent parodontose behandling

– det finder du hos Team Løvetand i Frederikshavn

Her på vores klinik har vi mange års erfaring inden for parodontosebehandling. Kommer du til dit regelmæssige tandeftersyn, vil vi altid opdage din parodontose, og behandle tilstanden – det er vigtigt at sætte ind inden tilstanden når at forværre og brede sig. Er det længe siden du har været til tandlæge og har du en mistanke om at du har – eller er ved at udvikle paradentose, så vil vi råde dig til at komme ned på klinikken hurtigst muligt og få en af vores dygtige tandlæger til at undersøge dig – jo hurtigere behandlingen bliver sat i gang- jo bedre bliver resultatet og jo lettere er det at ordne. Ring eller skriv gerne til os for et uforpligtende tilbud og en snak om dit problem.

På vores klinik i Frederikshavn Nordjylland behandler vi parodontose efter nye og effektive teknikker. Efter diagnosticering starter vi din parodontosebehandling. Selve behandlingen afhænger i det konkrete tilfælde af hvor slem parodontosen er blevet. Ofte kan det behandles med en dybdegående tandrensning, og efterfølgende forbedring af mundhygiejnen.

Ofte stillede spørgsmål:

Alle kan få parodontose, og der er absolut ingen skam forbundet hermed. Undersøgelser har vist, at folk der rammes af parodontose ofte har et immunforsvar der overreagerer ved simple infektioner – parodontose starter derfor ofte med tandkødsbetændelse, og bliver denne tilstand ikke behandlet ordentligt, kan den i værste tilfælde udvikle sig til parodontose. Derfor skal en god mundhygiejne ses som et middel til at forebygge parodontose.

Parodontose er en betændelsestilstand der angriber først tandkød og herefter den knogle, som holder tænderne fast i kæben. Arvelige faktorer kan være med til at fremprovokere parodontose i nogle tilfælde, men der kommer ikke parodontose i et rent tandkød – derfor er en god mundhygiejne alfa omega i forebyggelsen mod parodontose.

Med det samme! Jo længere du venter, jo værre kan tilstanden blive.

an behandler ved at vi fjerner den tandsten der sidder på tanden, og i tandkødslommen, som du ikke selv kan fjerne. Dette gør at bakterierne ikke længere kan danne store kolonier nede i tandkødslommen. Når dette er fjernet skal du på banen, der skal børstes grundigt, og muligvis skal du have andre hjælpemidler til renhold, ellers kommer det igen! I nogle tilfælde er lommerne så dybe at der ikke kan renses ordentligt under normale forhold, i sådanne tilfælde vil man foretage en mindre operation, hvorved alt kan fjernes. Er du i tvivl eller har spørgsmål så henvend dig til os. Vi er klar og i stand til at hjælpe!