Rodbehandling

Rodbehandling

Nogle gange kan tandens nerve dø, enten på grund af et traume, et dybt hul, eller et tidligere stort hul, samt af flere andre årsager. Når nerven dør opstår tandpine, en rodbehandling afhjælper en sådan tandpine.

I nogle tilfælde dør nerven uden man mærker det, efterfølgende vil der komme betændelse i det døde nervevæv. Betændelsen kan brede sig, hvilket forhindres af en rodbehandling.

Få rodbehandling hos din tandlæge i Frederikshavn

Når nerven dør opstår der smerter. Disse smerter kan føles som om den kommer fra kæben, øret eller de omkringliggende tænder. Disse smerter i tænder og mund kan afhjælpes med en rodbehandling af den pågældende tand.

Ved en rodbehandling fjerner vi det syge nervevæv i tandens rødder. Efterfølgende fyldes rødderne op med rodfyldningsmateriale. Materialet forsegler rodkanalerne, så bakterier ikke længere kan leve heri, og betændelsen – og smerten – forsvinder.

Har du tandlægeskræk?

Mange oplever tandlægeskræk – børn såvel som voksne – mange fordi de er bange for at, det er en smertefuld proces, men faktisk kan en rodbehandling foretages ganske smertefrit.

Søger du hjælp til tandlægeskræk kan vi være behjælpelige med at tale dig igennem hele processen og imødekomme de behov du måtte have. Vi erfarer at tandlægeskræk kan afhjælpes ved, at tage os tiden til at snakke med dig og gøre tingene i dit tempo. Du er i gode hænder hos os. Vores fokus er din tryghed. Du er også mere end velkommen til at kigge forbi klinikken og få dig en snak om tandlægeskræk, mød personalet og se omgivelserne.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager en rodbehandling?

Det er forskelligt hvor længe en rodbehandling tager – ofte kan det klares ved første besøg. I disse tilfælde kan du forvente, at skulle afsætte 30-60 minutter.

Hvad koster en rodbehandling?

Rodbehandling pris gøres op i ‘kanaler’; fortænderne har én kanal, hvorimens kindtænder har mellem to eller fire, afhængig af størrelsen. Hermed udgør prisen antallet af kanaler, der skal behandles. Se vores prisliste her.

Hvor længe gør en rodbehandling ondt?

Du vil ikke mærke noget under selve behandlingen, da du er bedøvet. Man kan dog være øm efterfølgende, da nerven jo har været betændt. Oplever du smerter efter rodbehandling, kan dette som regel afhjælpes med panodiler

Hvordan er tandens status efter en rodbehandling

Tanden er svækket, idet man egentlig fjerner “loftet” på tanden, for at kunne komme ind til nerven. Forestil dig et hus uden tag – dette er heller ikke særlig stabilt. Man kan genskabe tandens styrke og arkitektur ved at forsyne tanden med en “Krone”. Læs mere her for mere info.