Gratis tandlæge til unge mellem 16 og 21

I længere tid har det været muligt at vælge en privat tandlæge allerede 16-års alderen. Det er blevet politisk vedtaget at dette tilbud fremover skal gælde indtil man er 21 år gammel.

Denne ordninger er indelt i flere faser fordelt på aldersgrupperne. I første fase er det de 18-årige der vil blive rullet ind i denne ordning. Unge i alderen 19-21 får ikke gratis tandlæge endnu.

Lovens faser

  • Omfanget af den vedtagede lov vil først få sit fulde omfang i 2025
  • 2022: Første fase. Loven er nu kun gældende for de 18-årige (Årgang 2004)

  • 2023: Anden fase. Loven gælder nu for de 18-19 årige.

  • 2024: Tredje fase. Loven gælder nu for de 18-20 årige

  • 2025: Fjerde og sidste fase. Alle unge mellem 18-21 er nu fuldt omfattet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger

“Mange unge stopper med at gå regelmæssigt til tandlæge, når de selv skal betale, og det kan gå ud over deres tandsundhed på længere sigt. Med den nye ordning har vi udsat tidspunktet for egentbetaling, og håbet er, at mange flere unge vil fortsætte barndommens gode vaner med at gå regelmæssigt til tandlæge hele livet. Tak til aftalepartierne for opbakningen.”

Er du omfattet af sygesikringen danmark gruppe 5 er det gratis at få eftersyn hos tandlægen. Dette dækkes 100% af sygesikringen Danmark

Gratis tandlæge nemt og hurtigt

I fremtiden bliver det gratis at gå til tandlægen hvis man er mellem 18-21 år.
Du kan nemt og hurtigt booke en gratis tandlægetid hos Team Løvetand ved at klikke nedenfor

Kontakt os i dag

Vi kan måske mere, end du tror, og derfor anbefaler vi altid alle at kontakte os. Vi lytter til dig, og via ny teknologi kan vi med stor sikkerhed finde en god og holdbar løsning til dig, som du bliver glad for.

Ring til os og lad os finde en tid til dig.