Kursusaktivitet – Torben

***Kurser fra 2013 til dags dato er under opdatering på sitet***

April 2018: DFA (Dental Festival & Awardshow). Som navnet lyder, en festival for tandlæger. Flere scener var sat op hvor man kunne høre forelæsning om det emne man fandt mest interessant. Hele teamet var afsted, og vi fik en bred vifte af viden med hjem – fra avancerede implantatbehandlinger samt tandretning til simple principper der kan optimere dagligdagens behandlinger.

Oktober 2017: Nobel Biocare Implantat kursus. Information om nye typer implantater med keramisk abutment, så man undgår synligt metal hvis tandkøddet trækker sig. Endvidere omhandlede kursus implantat-rehabiliterings metoder til tandløse.

Juni 2015: Full Mouth adhesive rehabilitation of severely eroded dentitions. Som kursusnavnet hentyder til handlede kurset om hvordan man kan bygge et helt tandsæt op, som enten er blevet slidt ned – eller ætset væk. Der var især fokus på rehabilitering af biddet så sammenbidet bliver så naturligt som muligt.

Maj 2014: American Academy of Cosmetic Dentistry – 4 dages kursus i Orlando, Florida, hvor der denne gang overvejende var lagt vægt på hands-on arbejdskurser – bl.a. et par af dagene i selskab med een af verdens dygtigste og mest respekterede specialister i genopbygning af tænder i plastik – Newton Fahl fra Brasilien.

Januar 2014:  3 dages kursus på Dawson instituttet i Liverpool, UK, hvor Engelske Ian Buckle og Amerikanske Larry Guzzardo underviser i implementering af ændrede og mere omfattende undersøgelses- og behandlingsprincipper på den fremadrettede og udviklingsorienterede tandklinik. Behandlerteam og receptionspersonale deltog.

2013 stod i DAWSON’s tegn. På 4 halve uger fordelt over det første halvår af 2013, blev Core Curiculum på Dawson-instituttet i Liverpool, UK, føjet til efteruddannelses-forløbet. De intensive seminarer er ligeligt delt op i teoretisk forståelse og praktiske øvelser, hvor der udvikles færdigheder i at genopbygge og/eller vedligeholde de forskellige typer af tandsæt – med skarp fokus på funktionelle og æstetiske faktorer. Et af de primære formål med kurserne er at skabe forudsigelighed i de behandlinger, som kan være omfattende og kostbare, når et destrueret tandsæt ønskes restaureret og bevaret – når tandsættet volder funktionelle problemer, eller når der ønskes omfattende kosmetiske forandringer.

Oktober 2013: Kursus i Ålborg, hvor Tandlæge Jan Porsdal gennemgår brugen af Locator-systemet – et forankringssystem på implantater til aftagelige proteser.

Maj 2013: Heldagskursus i København – The Inman Aligner Advanced Course, hvor Engelske Dr. Tif Qureshi gennemgår den aftagelige Inman Aligners avancerede muligheder for at rette op på skæve fortænder.

Oktober 2012: 3-dages seminar på Spear efteruddannelses-center i Phoenix – USA. Denne gang var emnet samspillet mellem kæbeled, tyggemuskler og sammenbiddet på tænderne, og hvilke faktorer der spiller ind, når der skal foretages restaureringer i de forskellige bidtyper. Super-spændende seminar, som afslutning på kursusrækken i Arizona.

September 2012: 2 aftener med to Danske bidfunktionseksperter, som underviser i korrekt bidregistrering og genopbygning af tandsættet, hvis det med tiden er blevet slidt ned.

August 2012: 2 dages kursus i København med den Engelske Kois-instruktør Ken Harris. Ken har vundet en del Engelske priser for sit flotte kosmetisk arbejde, og han underviser her om metoder og forudsigelighed i simple og komplekse kosmetiske behandlinger.

Maj 2012: 3 dages årskursus for Faculty-club medlemmer på Spear efteruddannelses-center i Scottsdale, Arizona – USA. Emnet for årskurset var “behandlingsplanlægning og præsentation af behandlingsplaner” i forbindelse med komplekse bid-rekonstruktioner.

Feb. 2012: DentaNet symposium 2012 (2 dages kursus i København med Europæiske kursusgivere, som på deres klinikker har specialiseret sig i større, kosmetiske rekonstruktioner).

Dec. 2011: 3 dages seminar på Spear efteruddannelses-center i Phoenix, Arizona – USA. Som led i en kursusrække, fokuseres i dette kursus specielt på nedslidte tandsæt – hvordan disse genopbygges med et smukt og forudsigeligt resultat under hensyntagen til indvirkning af faktorer som kæbeled og ansigtsmuskulatur.

Nov. 2011: Symposium 2011 – Parodontologi.  2-dages kursus i Ålborg med specifik opdatering på forskningsresultater og landvindinger m.h.t. tandkødsbehandlinger.

Sept. 2011: Hands-on kursus i Århus med træning i mikrokirurgisk behandlingsmetode, som kan anvendes ved visse tandkøds-retraktioner

Sept. 2011: European Society of Cosmetic Dentistry / årskursus – 2 dages kursus i Dubrovnik, Kroatien med work-shops og seminarer, hvor der fokuseres på æstetiske behandlingstilbud.

Maj 2011: American Academy of Cosmetic Dentistry – 4 dages kursus i Boston, Massachusetts- USA med fuld fokus på kosmetisk og æstetisk tandpleje – Amerikanerne samler her deres egne førende samt internationalt anerkendte kursusgivere på dette område.

April 2011: Dansk Tandlægeforenings årskursus – 2 dages seminar i København med Frank Spear, som har sit eget efteruddannelses-fakultet i USA, hvor der undervises i behandlingsprincipper, der stræber mod æstetisk excellence i alle vore behandlingstilbud.

Marts 2011: Dennis Tarnow – 2 dages kursus i København med underviser fra New York. Tarnow har ikon-status i tandlæge-verdenen på områder som æstetik, implantologi og avanceret kirurgi.

Feb. 2011 : DentaNet Symposium 2011 (2 dages kursus i København med den nyeste viden om materialer og behandlings-teknikker fra nogle af verdens førende kapaciteter)

Nov. 2010 : Symposium 2010 – oral implantologi. (2 dages kursus i København – specifik opdatering vedr. almindelig og avanceret implantat-behandling.)

Sept. 2010 : ESCD international meeting. (3 dages kursus i London – med internationalt førende kursusgivere i kosmetisk tandpleje.)

April 2010 : AACD årskursus. (4 dages kursus i Dallas, Texas – med USA’s egne specialister i kosmetisk tandpleje.)

Feb. 2010 : Cerec meets Gallileos. (2 dages kursus i Frankfurt – introduktion til avanceret røntgenteknologi.)

Sept. 2009 : ESCD international meeting. (3 dages kursus i Paris – Esthetiske og kosmetiske behandlingsmetoder.)

Juni 2009 : Parodontologi. (½ kursusdag i Ålborg vedr. parodontose-behandling.)

Maj 2009 : Godt i gang med Kois. (2 dages kursus i København med Amerikansk bidfunktions-ekspert.)

April 2009 : Inman-aligner Hands-on. (2 dages kursus i London – certificering vedr. den aftagelige tandretnings-skinne.)

Marts 2009 : Årskursus 2009 (2 dages kursus i København – generel opdatering på vigtige behandlingsområder.)

Comments are closed.