Kursusaktivitet – Torben

***Kurser fra 2013 til dags dato er under opdatering på sitet***

Oktober 2017: Nobel Biocare Implantat kursus. Information om nye typer implantater med keramisk abutment, så man undgår synligt metal hvis tandkøddet trækker sig. Endvidere omhandlede kursus implantat-rehabiliterings metoder til tandløse.

Juni 2015: Full Mouth adhesive rehabilitation of severely eroded dentitions. Som kursusnavnet hentyder til handlede kurset om hvordan man kan bygge et helt tandsæt op, som enten er blevet slidt ned – eller ætset væk. Der var især fokus på rehabilitering af biddet så sammenbidet bliver så naturligt som muligt.

Maj 2014: American Academy of Cosmetic Dentistry – 4 dages kursus i Orlando, Florida, hvor der denne gang overvejende var lagt vægt på hands-on arbejdskurser – bl.a. et par af dagene i selskab med een af verdens dygtigste og mest respekterede specialister i genopbygning af tænder i plastik – Newton Fahl fra Brasilien.

Januar 2014:  3 dages kursus på Dawson instituttet i Liverpool, UK, hvor Engelske Ian Buckle og Amerikanske Larry Guzzardo underviser i implementering af ændrede og mere omfattende undersøgelses- og behandlingsprincipper på den fremadrettede og udviklingsorienterede tandklinik. Behandlerteam og receptionspersonale deltog.

2013 stod i DAWSON’s tegn. På 4 halve uger fordelt over det første halvår af 2013, blev Core Curiculum på Dawson-instituttet i Liverpool, UK, føjet til efteruddannelses-forløbet. De intensive seminarer er ligeligt delt op i teoretisk forståelse og praktiske øvelser, hvor der udvikles færdigheder i at genopbygge og/eller vedligeholde de forskellige typer af tandsæt – med skarp fokus på funktionelle og æstetiske faktorer. Et af de primære formål med kurserne er at skabe forudsigelighed i de behandlinger, som kan være omfattende og kostbare, når et destrueret tandsæt ønskes restaureret og bevaret – når tandsættet volder funktionelle problemer, eller når der ønskes omfattende kosmetiske forandringer.

Oktober 2013: Kursus i Ålborg, hvor Tandlæge Jan Porsdal gennemgår brugen af Locator-systemet – et forankringssystem på implantater til aftagelige proteser.

Maj 2013: Heldagskursus i København – The Inman Aligner Advanced Course, hvor Engelske Dr. Tif Qureshi gennemgår den aftagelige Inman Aligners avancerede muligheder for at rette op på skæve fortænder.

Oktober 2012: 3-dages seminar på Spear efteruddannelses-center i Phoenix – USA. Denne gang var emnet samspillet mellem kæbeled, tyggemuskler og sammenbiddet på tænderne, og hvilke faktorer der spiller ind, når der skal foretages restaureringer i de forskellige bidtyper. Super-spændende seminar, som afslutning på kursusrækken i Arizona.

September 2012: 2 aftener med to Danske bidfunktionseksperter, som underviser i korrekt bidregistrering og genopbygning af tandsættet, hvis det med tiden er blevet slidt ned.

August 2012: 2 dages kursus i København med den Engelske Kois-instruktør Ken Harris. Ken har vundet en del Engelske priser for sit flotte kosmetisk arbejde, og han underviser her om metoder og forudsigelighed i simple og komplekse kosmetiske behandlinger.

Maj 2012: 3 dages årskursus for Faculty-club medlemmer på Spear efteruddannelses-center i Scottsdale, Arizona – USA. Emnet for årskurset var “behandlingsplanlægning og præsentation af behandlingsplaner” i forbindelse med komplekse bid-rekonstruktioner.

Feb. 2012: DentaNet symposium 2012 (2 dages kursus i København med Europæiske kursusgivere, som på deres klinikker har specialiseret sig i større, kosmetiske rekonstruktioner).

Dec. 2011: 3 dages seminar på Spear efteruddannelses-center i Phoenix, Arizona – USA. Som led i en kursusrække, fokuseres i dette kursus specielt på nedslidte tandsæt – hvordan disse genopbygges med et smukt og forudsigeligt resultat under hensyntagen til indvirkning af faktorer som kæbeled og ansigtsmuskulatur.

Nov. 2011: Symposium 2011 – Parodontologi.  2-dages kursus i Ålborg med specifik opdatering på forskningsresultater og landvindinger m.h.t. tandkødsbehandlinger.

Sept. 2011: Hands-on kursus i Århus med træning i mikrokirurgisk behandlingsmetode, som kan anvendes ved visse tandkøds-retraktioner

Sept. 2011: European Society of Cosmetic Dentistry / årskursus – 2 dages kursus i Dubrovnik, Kroatien med work-shops og seminarer, hvor der fokuseres på æstetiske behandlingstilbud.

Maj 2011: American Academy of Cosmetic Dentistry – 4 dages kursus i Boston, Massachusetts- USA med fuld fokus på kosmetisk og æstetisk tandpleje – Amerikanerne samler her deres egne førende samt internationalt anerkendte kursusgivere på dette område.

April 2011: Dansk Tandlægeforenings årskursus – 2 dages seminar i København med Frank Spear, som har sit eget efteruddannelses-fakultet i USA, hvor der undervises i behandlingsprincipper, der stræber mod æstetisk excellence i alle vore behandlingstilbud.

Marts 2011: Dennis Tarnow – 2 dages kursus i København med underviser fra New York. Tarnow har ikon-status i tandlæge-verdenen på områder som æstetik, implantologi og avanceret kirurgi.

Feb. 2011 : DentaNet Symposium 2011 (2 dages kursus i København med den nyeste viden om materialer og behandlings-teknikker fra nogle af verdens førende kapaciteter)

Nov. 2010 : Symposium 2010 – oral implantologi. (2 dages kursus i København – specifik opdatering vedr. almindelig og avanceret implantat-behandling.)

Sept. 2010 : ESCD international meeting. (3 dages kursus i London – med internationalt førende kursusgivere i kosmetisk tandpleje.)

April 2010 : AACD årskursus. (4 dages kursus i Dallas, Texas – med USA’s egne specialister i kosmetisk tandpleje.)

Feb. 2010 : Cerec meets Gallileos. (2 dages kursus i Frankfurt – introduktion til avanceret røntgenteknologi.)

Sept. 2009 : ESCD international meeting. (3 dages kursus i Paris – Esthetiske og kosmetiske behandlingsmetoder.)

Juni 2009 : Parodontologi. (½ kursusdag i Ålborg vedr. parodontose-behandling.)

Maj 2009 : Godt i gang med Kois. (2 dages kursus i København med Amerikansk bidfunktions-ekspert.)

April 2009 : Inman-aligner Hands-on. (2 dages kursus i London – certificering vedr. den aftagelige tandretnings-skinne.)

Marts 2009 : Årskursus 2009 (2 dages kursus i København – generel opdatering på vigtige behandlingsområder.)

Comments are closed.