Tandproteser

En tandprotese er til dig, der ønsker at erstatte manglende tænder i munden. Måske har du manglet et komplet tandsæt i længere tid, eller også er du for nylig kommet i undertal af tænder i munden – uanset din situation, kan vi være behjælpelige med at skabe dine nye tænder, og samtidig genskabe glæden til dit smil.

Helprotese, delprotese eller tryklås?

Ordet protese betyder ‘en tilføjelse’, i daglig tale omtales det også som et gebis. Hvis du mangler nogle enkelte af dine tænder, og dine resterende tænder har det godt, kan vi hjælpe dig med til at få en delprotese. Mangler du derimod alle dine tænder, vil du i stedet få brug for en helprotese. En tandprotese med tryklås fungerer som en kunstig tandrod, som stabiliserer protesen.

En helprotese benyttes i de tilfælde, hvor der ikke er nogle tænder, der kan reddes. Vi vil dog altid forsøge at bevare de tænder, der kan bevares, således at vi kan benytte en delprotese i stedet – en delprotese sidder nemlig bedre fast end en helprotese gør, og det gør din oplevelse med tandprotese mere behagelig.

Få flotte tandproteser i Frederikshavn

Du behøver heldigvis ikke at gå tandløs, med de midler og konstruktioner, vi kan lave i dag – Team Løvetand kan nemlig hjælpe dig til smukke tandproteser i samarbejde med en dygtig klinisk tandteknikker, både som helprotese og delprotese. Vi kan både give dig helt hvide og lige tandproteser, men vi kan også give dig proteser, der er ligner dine gamle tænder.

Ud fra et aftryk af tandsættet, fremstilles alle proteser individuelt og specifikt til til vores patienter – ikke bare så de ser flotte ud, men sidder præcis som de skal. Modsat eksempelvis en tandbro eller krone, kan du tage protesen ud og lettere rengøre den.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange tænder skal jeg have for at kunne bruge en delprotese?

Det afhænger meget af, hvilke tænder der er tilbage, samt placeringen af de resterende tænder. I nogle tilfælde vil det ikke kunne lade sig gøre, og man kan så vælge enten at støtte protesen via implantater, eller få fjernet de sidste tænder og få lavet en helprotese.

Vil jeg kunne spise normalt med en delprotese?

Med øvelse vil du kunne spise de fleste slags fødeelementer. Du bør dog være opmærksom på, at du ikke kan tygge nær så hårdt med proteser, som hvis det var dine egne tænder.

Kan man se, at jeg bruger protese?

En delprotese bliver holdt fast på dine egne tænder af små bøjler, og man kan godt fremstille protesen, så bøjerne skjules så godt som muligt. I nogle tilfælde vil det dog ikke være muligt at skjule bøjlerne.

Hvad koster en tandprotese?

Tandprotese pris varierer naturligvis, alt efter hvilken slags tandprotese du ønsker. Lige så kan prisen på en helprotese kan variere, alt efter situationen. Det kan være, at nogle tænder skal hives ud, inden protesen kan benyttes, og i enkelte tilfælde skal det kombineres med implantater. Vi kan kontaktes telefonisk på 98 40 99 33, hvor vi har mulighed for at hjælpe dig med en pris. Er du medlem af Sygeforsikring Danmark kan du – afhængig af hvilken gruppe du er i – få tandprotese tilskud.