invisalign tandretning

Tandimplantat

Et tandimplantat er en kunstig rod, der indsættes hvor en tand mangler. Det vil sige en kunstig rod, der indsættes i kæben, som erstatning for tanden/tænderne. Erstatning af manglende tænder med implantater er en skånsom behandling, der ikke involverer andre tænder, og med en høj succesrate er en tandimplantat både en sikker, naturtro og holdbar løsning.

Årsagerne til at få en implantat kan være mange; her kan være tale om funktionelle årsager som svækket tyggefunktion eller rent kosmetiske årsager.
Uanset grunden vil vi gerne hjælpe dig. 

tandlæge frederikshavn

Fordele ved tandimplantater

Implantatbehandling er en forudsigelig og sikker behandlingsmetode. Ved at implementere en tand implantat med en tandkrone kan denne erstatte en enkelt tand, men den kan også danne basis for restauration af tandsættet ved at påsætte en tandbro.  

De store fordele er i særdeleshed implantaternes holdbarhed og dens naturtro udseende – ingen vil vide, at din tand ikke ægte. En anden fordel er, at den mindsker den knogletab, og du kan fortsat spise hvad du vil. 

tand implantat

Mistet en tand?

– eller flere tænder? Ens tænder er ofte det første andre ser, derfor er det helt naturligt ønske, at ville gendanne ens smil. En holdbar løsning er, at give dig en implantat. Hos Team Løvetand anvender vi de bedst dokumenterede og gennemtestede teknikker, så du er sikret det bedst mulige resultat. Vi planlægger nøje behandlingen så implantatet sættes i en sådan position at det belastes så hensigtsmæssigt som muligt. En succesfuld behandling kræver dog også, at du selv holder rent omkring implantatet, dette instruerer vi dig grundigt i.

Behandlingsforløb ved implantat

Et behandlingsforløb med tandimplantater hos os vare typisk 3-6 måneder. Efter en indledende konsultation, foretages implantat operationen, hvor skruen sættes i kæbeknoglen. Dette indgreb er ganske smertefri ved lokalbedøvelse. 

Efter en god omgang heling og efterfølgende kontrol, laver vi aftryk til din nye tand/tænder. Når en naturtro tand er konstrueret, skal den monteres på skruen. Forløbet afsluttes derefter med en kontrol hvortil vi underviser dig i at hvordan du plejer dit implantat fremadrettet. God mundhygiejne er nemlig essentiel for at implantatet holder. Derefter skal du blot nyde dit nye smil.

tandlæger frederikshavn

Ofte stillede spørgsmål:

En implantatbehandling tager typisk 3-4 måneder fra start til slut.

Langt de fleste kan få isat et implantat, såfremt kæberne er færdige med at vokse. Der er dog enkelte tilfælde hvor et implantat ikke ville kunne lade sig gøre. Derfor er det vigtigt med en grundig forundersøgelse.

Priser på tandimplantat variere i forhold til om her er tale om en implantat inklusiv en krone, to implantater inklusiv tryklås og om der skal foretages en eventuel knogleopbygning af kæben. Du kan tilgå vores liste med implantat pris her. De fleste jan desuden få tilskud når de er medlem af Sygeforsikring Danmark.

Ja. Men hos Team Løvetand tager vi de nødvendige foranstaltninger for at det ikke sker. Vi anvender den bedst dokumenterede og gennemprøvede implantat-type – Brånemark fra Nobel Biocare.

Hver person er forskellig, nogle har brug for mere hvile end andre. Men vi oplever dog for det meste at folk tager på arbejde igen dagen efter indsættelsen, eller direkte efter operationen.