Visdomstænder

Fjernelse af visdomstand

Visdomstænder er et levn fra fortiden, hvor man spiste meget grov kost og og dermed sled sine tænder hårdt ned. Det var derfor det meget praktisk, at der voksede ekstra tænder frem. I dag anvender vi ikke vores tænder på samme måde som før i tiden, så tænderne slides derfor ikke så meget. Den dag i dag er det derfor ikke længere nødvendigt eller praktisk at have visdomstænder.

I takt med evolutionen er menneskets kæber også blevet mindre, derfor har mange ikke plads til visdomstænderne i deres kæbe. Dette kan give anledning til problemer, hvorfor det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at foretage en at fjernelse af visdomstanden.

kosmetisk tandbehandling i frederikshavn
porcelænsfacader

Tandlæge i Frederikshavn

Hos Team Løvetand finder du erfarne og kompetente tandlæger i Frederikshavn, og vi hjælper gerne, hvis du oplever gener med dine visdomstænder.

Vi tager et røntgenbillede af den pågældende tand, og vurderer herudfra, hvorvidt visdomstanden kan fjernes ved normal tandudtrækning eller skal opereres ud.

Har du spørgsmål til visdomstænder eller brug for vejledning til behandling, så kontakt endelige Team Løvetand. Vi kan kontaktes på telefon 98 40 99 33 eller via kontakt@teamloevetand.dk.

Nedenfor har vi besvaret nogle af de ofte stillede spørgsmål omkring visdomstænder, der måske kan være dig behjælpelig.

Ofte stillede spørgsmål:

 

 

Ikke alle for visdomstænder, men de der gør får dem ofte omkring 20-års alderen. Det er ligeledes forskelligt hvor mange visdomstænder man får.

 

 

Prisen på at få fjernet en visdomstand afhænger af, hvorvidt tanden kan fjernes ved normal tandudtrækning eller skal opereres ud. Du kan læse mere om vores priser her, og ellers er du velkommen til at kontakte os for nærmere information.

 

 

Du kan i alt få op til fire visdomstænder – to i overmunden og to i undermunden. Antallet af hvor mange visdomstænder man får er meget forskelligt fra person til person, og det er nødvendigvis derfor ikke alle, som får dem. 

 

 

Du bliver først og fremmest bedøvet, så du ikke mærker noget. Derefter ligger tandlægen et snit og vipper tandkødet til side, så visdomstanden bliver tilgængelig. Derefter fjernes tanden. Afslutningsvist syr tandlægen såret sammen med et par sting.

 

 

Nej, under fjernelse af en visdomstand bliver du bedøvet, så du intet mærker. Du vil dog kunne mærke tryk og træk, men ingen smerter.

 

 

Det er normalt at det hæver op, og hos nogle fjernelsen medfører milde til moderate smerter. Hævelsen forsvinder efter nogle dage og er helt normal. Du vil få udleveret smertestillende tabletter for at holde dig smertedækket. Din tandlæge instruerer dig endvidere, om hvilke forholdsregler du skal tage for, at undgå smerter eller betændelse efter tandudtrækning.