26 oktober, 2022

3 sundhedsfordele ved at have sunde tænder

At have et flot smil og sunde tænder er alle forundt. Men udover at have raske tænder, har en god mundhygiejne også en række andre fordele for din sundhed.

Derfor er det ekstra vigtigt, at du kommer huller og tandsygdomme til livs. Her i artiklen kan du læse om 3 sundhedsfordele ved at have sunde tænder. 

Hvis du mener, at det er tid til et tandtjek, står vi klar med åbne arme hos Team Løvetand i Frederikshavn.

1. Sunde tænder giver forøget sundhed i resten af kroppen

Mange kender til vigtigheden af at børste tænder og gå til rutinetjek hos tandlægen. Men de færreste ved, at der er en forbindelse mellem at have sunde tænder og en generel sundhed.

En Voxmeter-undersøgelse viser, at der er direkte sammenhæng mellem sundhed i munden og i resten af kroppen. Ved at have en sund mund kan du forebygge diverse hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Du kan dermed formindske chancen for at få alvorlige livsstilssygdomme ved at have en sund mund. Børst dine tænder grundigt to gange om dagen i to minutter, brug tandtråd og gå regelmæssigt til tandlægen.

2. Forøget mental sundhed og større selvtillid

Selvom dine tænder ikke har huller eller sygdomme, kan du sagtens være utilfreds med dem, og de kan hæmme din hverdag.

En sund mund handler også om, at du er tilfreds med tændernes udseende. Flotte tænder øger din selvtillid og mentale sundhed, og det er et vigtigt parameter for at have et godt liv og føle daglig glæde.

Er du ked af dine tænders udseende? Vi tilbyder en række kosmetiske behandlinger og lytter til dine ønsker.

3. Undgå ulidelige tandsmerter

En anden sundhedsmæssig fordel ved at have en sund mund er, at du slipper for ubehagelige tandsmerter.

Tandpine kan være meget ubehageligt og ødelæggende for hverdagen, og det samme kan en irriterende visdomstand, paradentose eller huller i tænderne.

I få tilfælde vil behandlingen også være ubehagelig og kunne mærkes i dagene efter. Med en sund mund undgår du tandsmerter og komplicerede indgreb, og det kommer din sundhed tilgode.

Hold munden sund – gå regelmæssigt til tandlægen

Ved at gå regelmæssigt til tandlægen sørger du for, at du får udbedret de små skader, der måtte være. Det er med til at holde dine tænder og din mund sund og sikrer også, at du undgår større komplikationer.

Hos Team Løvetand tager vi os altid god tid til dig og behandler dig i trygge rammer.

Undgå rygning og for meget sukker

Vil du gerne øge chancen for at have en sund mund? Udover tandbørstning bør du undgå at indtage for meget sukker i form af slik, sodavand og juice.

Du bør desuden undgå rygning, da det skader dine tænder og øger chancen for tandsygdomme som paradentose.

Har du allerede fået et hul i tanden eller begyndende paradentose, har vi stor erfaring med en effektiv behandling.

Ofte stillede spørgsmål om sunde tænder

Vi får tit spørgsmål om, hvordan man bedst holder sine tænder sunde. Der er mange ting, du selv kan gøre, og her besvarer vi nogle af de spørgsmål, vi oftest får.

  • Hvordan holder jeg mine tænder sunde?
    Vi har tre gode råd, hvis du gerne vil have sunde tænder. Børst dine tænder grundigt to gange dagligt, undgå for meget sukker og gå regelmæssigt til tandlægen. Derudover skal du stoppe med at ryge, hvis du er ryger.
  • Hvorfor er det vigtigt at gå regelmæssigt til tandlægen?
    Regelmæssigt tandeftersyn sørger for, at eventuelle problemer bliver taget i opløbet og dermed ikke udvikler sig til sygdomme eller gener, der kræver komplicerede behandlinger. Det kan f.eks. være huller, tandkødsbetændelse eller paradentose, der tages i opløbet.
  • Hvad er sunde tænder?
    Tandsundhed kan deles op. Det kan defineres som, at dine tænder er sunde og raske uden huller eller sygdomme. Men selvom dine tænder ikke fejler noget, kan du godt være ked af deres udseende, hvor tandsundhed også er mentalt. Er dette tilfældet tager vi gerne en snak med dig om dette.

Kontakt os i dag

Vi kan måske mere, end du tror, og derfor anbefaler vi altid alle at kontakte os. Vi lytter til dig, og via ny teknologi kan vi med stor sikkerhed finde en god og holdbar løsning til dig, som du bliver glad for.

Ring til os og lad os finde en tid til dig.